ДРАГАН РАДОВИЋ

Потпредседник Српског комитета 300 , је економски аналитичар и стручњак за сиву економију.
Рођен је 08. 08. 1961 године у Београду, у радничкој породици. Ожењен, отац двоје деце.
Од 1990 године се бави књиговодством и пореским саветовањем. Водио је књиговодствену агенцију Кватро у Београду, и има преко шест стотина (600) предатих завршних рачуна.
Чест је гост локалних радио и ТВ емисија широм Србије, где објашњава како се земља за кратко време може извући из економске кризе.
Његове анализе пореске политике и сиве економије ( преко сто (100) објављених текстова) објављују штампани медији у Србији и економски портали. А ми износимо само неке од наслова:
– Било би смешно да није жалосно: Србија на петом месту по оптерећењу најнижих зарада!
– Држава штити утајиваче пореза
– Губици српске привреде
– Телеком смо вероватно изгубили, а ЕПС?
– Изношење новца из земље највећи узрок неликвидности српске привреде!
– Професорски лоби и порез на имовину
Ткође износимо и део интервјуа који је Драган Радовић дао за један угледни српски недељник

”Код нас је ММФ почео са сличним захтевима, а наставиће у 2016. са додатним смањењем пензија, новим повећањем цене струје и стопа ПДВ, па продајом ЕПС-а, обрадиве војвођанске земље, јавних предузећа… То су јасни показатељи да нам је намењен идентичан сценарио као Грчкој, само се код нас примењује неколико година касније.

Значи ли да ће и Србија упасти у дужничко ропство?

– Ако Влада Србије настави да ради као до сада, дужничко ропство нам је пред вратима!”
Ово најбоље осликава Драгана Радовића, који се не плаши да јавно и аргументовано нападне све оне који Сбију и њене становнике воде у суноврат.
Драган Радовић је прошле године упутио писмо Министарству привреде са конкретним предлозима за излазак из кризе. Наравно да нико није желео да обрати пажњу на мишљење једног стручњача. А ово је само један део писма, који ће вам помоћи да схватите какви људи се налазе на челу наше државе:

”Битна мера која би додатно покренула привреду била би уводјење ЗАБРАНЕ ПРОДАЈЕ СИРОВИНЕ ИЗ СРБИЈЕ!!! То би значило да жива шљива не би могла бити извезена, али може као сушена, џем или ракија. Исто би важило и за свако друго воће, поврће, пшеницу, кукуруз, руде….

За почетак сасвим довољно предлога, уколико Министарство има искрену жељу да помогне привредницима све наведене мере биле би у том смеру.

Напомена: Писмо ће бити објављено.

у Београду, 27.09.2016. Драган Радовић”

После свега, остаје само да придодам.
Шта рећи више, него да се налазимо у катастрофалној ситуацији, јер све што је неколико година уназад Драган Радовић причао гостујући на радију Снага Народа и другим мањим ТВ станицама, да ће да се деси ако се ситуација не поправи, дешава се, а то је да се Србија смишљено, немилосрдно и брутално уништава у сваком смислу: у економском, привредном, финансијском, а генератор свега тога, није тзв. „сива економија“ по пијачним картонским тезгама, која је око 5% од главног и јединог кључног криминала, а то је Политичко Бирократски Криминал, којег спроводи и контролише Политичко Бирократска Мафија (ПБМ) која у органима власти влада Србијом!