НИКОЛА АЛЕКСИЋ

Потпредседник Комитета 300, је директор Еколошког покрета Новог Сада.
Рођен је 19.12. 1947 године у Сомбору.
Завршио је Средњу медицинску школу и апсолвирао медицински факултет. Одбио је да факултет приведе крају, да би сачувао стан из фонда солидарности који је добио као ноћни чувар, што је цело време студија медицине радио. Образовање породице му је било важније од докторске титуле. У међувремену док је чекао десетогодишњи радни цензус да задржи стан, променио је радно место за средњошколски посао, завршну обраду података, где је остао до коначног распада Службе друштвеног књиговодства 2005. године. После осам година на бироу рада без икаквих примања, у децембру 2013. је коначно дочекао пензију.
Никола Алексић је први човек у историји Новог Сада који је 4 (четири) пута заредом изабран за одборника Скупштине града по имену и презимену у име Еколошког покрета Новог Сада као групе грађана. Безмало пуних 27 година предводи ову организацију за коју су немачки Зелени, након посете и увида у резултате, прогласили резултатски најјачом у Европи. Заиста, својим доследним и бескомпромисним залагањима задужио је и будуће генерације новосађана спасавајући највеће вредности Новог Сада (спасио је све новосадске паркове од уништења, Соколски дом, стадион ,,Карађорђе,, Змај Јовину и Дунавску улицу, Светојованску цркву и Успенско гробље, Лиманску пијацу, Петроварадинску тврђаву и војну болницу, Фрушку гору да не постане нуклеарна депонија Европе. Спасио је част Новог Сада двоструким залагањем сопствене слободе бранећи кости предака новосађана на најстаријем православном гробљу у Новом Саду, на коме су десетак масовних гробница багером прекопене! Да њега и друге браниоце нису два пута хапсили и односили са гробља, тај злочин би заувек био везан за новосађане, овако је остао везан за познате извршиоце на власти!
Никола Алексић је једини човек на свету који је победио НАТО савез! Једним јединим летком преведеним на 4 светска језика растерао је 30.000 (тридесет хиљада) НАТО војника доведених у Македонију ради војне окупације Србије после прекида бомбардовања 1999. године! Једини је човек на свету који је тужио председника најјаче светске силе због злочина против човечности и гажења сопственог Устава. Његова кривична тужба предата Државном тужиоцу САД представља светски куриозитет и доказ да су САД и НАТО званично преузели нацистичку идеологију, јер је тужба представљала оригиналну оптужницу против нацистичких злочинаца из Нирнберга 1945. године у којој, осим имена, датума и имена државе жртве, није нити додата, нити одузета нити једна реч, слово или зарез, пошто је све било 100% истоветно!
Никола Алексић је спречио одвајање Војводине од матице Србије интернационализацијом кривичне пријаве против свих сепаратиста по имену и презимену који су незаконито донели и усвојили противуставни Предлог статута АПВ!

Никада није добио нити узео нити један хонорар за 27 година рада у Еколошком покрету. Покрет није био никада на буџету нити добијао било каква средства по неком аутоматизму. Прве награде Фордове компаније за екологију 2001. године на првом укључењу Југославије на тај конкурс представљањем Међународне Еко-конференције, коју је ове (2016) организовао по 20-ти пут, и која је имала чак пет пута заредом покровитељство Уједињених нација!
Никола Алексић је човек на кога је извршено преко 15 покушаја ликвидације, које више и не броји и због чега је претворен у доживотног инвалида који има више челика него костију, због чега с правом носи надимак Никола Баш Челик!